Plåster på såren.

 
Vid sisådär 17:30 igår fick jag tagit mig ur Marias soffa; det vill säga över 4 timmar senare än när jag satte mig i den. Vi skulle ju "bara" fika lite, men tiden flög visst iväg!? Det kan lätt bli så när man inte ses så ofta och har tusen saker att prata om. Och särskilt när det finns en ny liten människa som snor all uppmärksamhet typ. En liten Freja som är hur söt som helst. ♥
 
Åkte från härliga Läjet till sist och landade hemma där jag dök in i herr sambos famn. Bomschackalack och IN YOUR FACE, din vrånga läkare som jag träffade på vårdcentralen i höstas. Du undrade vad jag gjorde där? Vad jag trodde jag skulle få ut av att göra en medicinsk bedömning? Jaaa du, jag funderar starkt på att skicka en kopia till dig på mailet jag fick igår, så kanske du tar ett varv runt huset och tänker om, tänker rätt? Eller åtminstone så överväger jag att ringa till dig och upplysa dig om att ditt bemötande inte var särskilt proffsigt, och att jag hoppas du inte utsätter fler, redan söndergråtna, människor för samma pissiga attityd.
 
Pengar är absolut inte allt, och jämfört med kärlek så kan dom slänga sig i väggen. Så tack gode Gud för den bäste sambon ever. Han som står ut med mig i ur och skur. Och särskilt efter olyckan med bilen för 1,5 år sedan. Så mycket blod, svett och tårar som han fått stå ut med under den resans gång. Hade jag varit honom hade jag nog checkat ut för längesedan. Men som tur är finns han kvar vid min sida, och igår skålade vi med lite bubbel här hemma. Efter att jag brutit ihop ännu en gång. Det var som om luften bara gick ur mig, samtidigt som jag blev så jäkla glad över beskedet jag fick från Volvia tidigare under dagen; en ersättning som ger lite plåster på såren och som jag tänker att vi ska unna oss något riktigt härligt för. En resa till något varmt land så småningom, till exempel. ♥ ♥ ♥
 
 

Då som nu för alltid.

 
Almanackan visar måndag men för mig känns det mer som fredag. Efter en hel helg på jobbet klev jag ur bubblan imorse. När klockan ringde tidigare idag var jag så trött att jag egentligen bara velat vända på mig och somna om. Men jag tog mig upp och iväg på en härlig massage hos en fin Annelie, also known as en av mina kollegor. Så nu sitter jag här lite lagom mosig i skallen och surplar på en kopp kaffe. Laddar inför en varm dusch och sedan tänker jag minsann krypa upp i soffan med ett glas vin och käka lösgodis. Något säger mig att jag inte blir så långvarig i afton då ögonen redan går i kors.
 
Imorgon väntar en härlig dag; då ska jag åka och fika och sniffa på bebis hos Maria i Läjet. För drygt 2 månader sedan kom deras Freja till världen och det ska bli så mysigt att ses. ♥
Har jag tur hinner jag dessutom träffa Jessica en sväng efteråt. Fina, fina vänner. Mitt hjärta slår dubbelslag när jag tänker på dom. Lyckligt lottad över dessa vackra människor i mitt liv.
 
Redan på onsdag kallar jobbet igen så ingen ro, ingen vila. Men vad gör väl det när man har en fantastisk helg att se fram emot!? På lördag åker vi som bekant söderut tillsammans med Gabbe och Åsa, med destination Helsingborg. Jag längtar så jag kan avlida!
 
 

Dagens eko.

 
Här är det minsann glest mellan inläggen. Nu är det snart en månad sedan jag skrev sist och sedan dess har det hänt en massa saker. Jag har tillbringat en del tid i min gröna pyjamas på det sjuka huset. Var lite sugen på att söka en tjänst som låg ute på en vårdcentral i Varbergstrakten. Började skriva CV och personligt brev, men sedan förstod jag inte riktigt vad jag höll på med. Jag fullkomligt älskar ju mitt nuvarande jobb!? Helt klart den bästa arbetsplatsen med dom bästa kollegorna. Och den där adrenalinkicken jag får många gånger går nog inte riktigt att hitta på en vårdcentral. Det som däremot lockade var arbetstiderna. Det här med att vara en nattuggla är som bekant något jag nog gärna skulle vilja komma ifrån, då det sliter mycket på mig både psykiskt och fysiskt. Självklart skulle jag kunna fråga om det finns möjlighet att gå över till dagtid på IVA, men jag vette tusan... då stannar jag nog hellre på natten ärligt talat. Kvällar och helger är ju ingenting jag kommer undan ändå menar jag. Får klura lite till över saken och se om jag känner mig mer redo att söka en annan tjänst längre fram kanske.
 
Här hemma har det hänt saker! För några veckor sedan började vi ju renovera hallen och nu är den så gott som färdig. Och jisses, så himla fin den blir. Vi är så nöjda med vad vi åstadkommit! Nu är det bara resten kvar. Lite ny tapet på resten av väggarna och så småningom ett nytt golv.
 
I helgen som gick tog vi en liten paus från målandet av trappa och begav oss till Falkenberg. Världens bäste pappa och hans fru har fyllt 60 och det skulle firas. Vi var 6 flickor med respektive som blev bjudna på denna vistelse, och umgicks i nästan exakt 24 timmar på Strandbaden. Vilket härligt ställe! Och vilken fantastisk mat; vi hann med att äta lunch, 3-rätters och frukost, och allting var helt makalöst gott. Det bjöds även på bubbel, lite bad, massor av skratt, popquiz samt lösa-världsproblem-fram-till-tre-på-natten med lillasyster Lina och Gurra.
 
Den här helgen blir inte riktigt lika festlig då det står jobb på schemat. Men det tar vi igen nästa helg då vi ska till Helsingborg tillsammans med Gabbe och Åsa. Vi har bokat in oss på Marina Plaza och köpt tura-paket, så innan en god middag på kvällen ska vi ta en sväng över till Danmark. Ser fram emot en härlig helg med fina vänner. Och fler av dom finns det; till exempel har vi bjudit in oss till H & M och deras grabbar på kvällsmat idag. Och imorgon ska vi till Sara och Mårten för samma sak. ♥
 
 

RSS 2.0