I don't like it, I love it.

 
För en vecka sedan åkte jag och jobbade min sista natt på det sjuka huset för ett antal veckor framöver. Känslan av att stänga skåpet på fredagmorgonen och veta att jag inte skulle behöva öppna det på sisådär 4 veckor var fin som snus. Gick och la mig med ett leende på läpparna och vaknade upp några timmar senare och började ladda för fest. Wheels and Wings i Falkenberg gick av stapeln fredag och lördag och vi var där bägge kvällarna. Makalöst roligt och jag ville liksom inte att helgen skulle ta slut. Men det gjorde den och på söndagen var jag slut som artist. Då gjorde vi inte många knop här hemma, utan tog vilodagen på allvar. Hyrde ett par filmer, käkade kinamat och somnade i soffan.
 
På måndagen invigde vi den första officiella semesterdagen med ett spontanbesök på John's Beach i Apelviken. Vi åkte dit för att köpa presentkort, men väl där blev vi så hungriga så vi bestämde oss för att stanna och äta. En öl och en fantastiskt god pulled beef slank ner i min mage, och sedan var matkoman total. Kvällen tillbringade vi sedan tillsammans med mamma och Jonny the Rocker som kom hit på en glass nere i hamnen.
 
Efter frukost i tisdags satte vi oss i bilen och rullade söderut. När saknaden efter fina vänner blir för stor får man helt enkelt åka och hälsa på dom, så vi bjöd in oss på en heldag hos Gabbe och Åsa där dom är och campar i Ängelholm. Åsa visste inte att vi skulle komma så hon blev lite skakis, men väldigt glad. Alltid lika roligt att överraska folk man tycker om. Presentkortet vi inhandlat på John's Place var till henne då hon fyllde år igår. Det och en flaska mousserande rosé fick hon av oss, och så hade vi en supermysig dag tillsammans. Strålande sol och klarblå himmel. Vin, lite häng vid havet, grill, massor av prat och skratt. ♥
 
Vi hade hemskt gärna stannat kvar i Ängelholm över natten, men då vi skulle på äventyr dagen efter körde vi så småningom hemåt. Igår var vi nämligen i Halmstad med H och Mikael. Dom hade fått biljetter till Roxette av oss i present, så vi åkte ner för att lyssna på dom. Innan konserten åt vi pizza och kebab, drack lite öl och vin, och sedan gick vi till Örjans Vall. Kvällen var grym, Roxette levererade. Massor av folk, runt 15 000, och mitt i folkhavet lyckades vi träffa på samma härliga personer som vi gjorde för drygt en månad sedan när vi var på Billy Idol i Varberg. Vad är oddsen för det!? Särskilt när dom bor i Tranemo och vi här!
 
Torsdag idag och trots att det suger lite i hitta-på-något-tarmen så håller vi oss nog på hemmaplan ikväll. Imorgon ska vi iväg igen, då in till staden för att lyssna på Tomas Ledin. Det blir antagligen förfest hos lillasyster Lina och Gurra, sedan in i dimman på Societén.
 
Härlig känsla att ta av dom gröna kläderna och låsa skåpet;
semester!!!
 
På väg mot Wheels på fredagen.
 
Förfest hos Jessica och Andreas på lördagen.
Finspriten kom fram; guldgrogg!
 
Yeeeeaajj! Groupie innan avfärd till Falkenberg.
 
Jag träffade den här godingen som åkte med oss en sväng. Andy från Falkenberg
som jag hängde mycket med för en herrans massa år sedan.
 
Gött häng på John's Beach.
 
Ängelholm med fina vänner.
 
Uppladdning inför Roxette.
 
Groupie med dom härliga människorna från Tranemo.
 

Spontanitet.

 
Recept på en oerhört lyckad tisdagkväll: söstra mi, rosé, god mat, Strömma Farmlodge, konsert med Solala, skönsång, gåshud, kall öl, kallt vin, kall cider, varm filt.
High five livet och tack för en fantastisk afton! ♥
 
 

Såna som vi.

 
Det här med att missa ortens självutnämnda nationaldag i helgen måste ju som Buabo vara lite straffbart?! Om inte annat gjorde det faktiskt lite ont i hjärtat att inte delta i Makrillfestivalen. Men vad gör man när reglerna på jobbet säger att man måste vara där varannan helg under semesterperioderna? Då måste man välja bort något, och denna gången föll lotten dessvärre på makrivalen. Lite grill med fina vänner hann jag ändå med på lördagkvällen innan dom försvann in i dimman och jag till dom gröna kläderna på det sjuka huset.
 
Man skulle dock kunna tro att jag var ute och slarvade, för igår sov jag som en gris heeela dagen. Från typ åtta på morgonen till sisådär fem, halv sex på eftermiddagen/kvällen. Snacka om däckad. Tre nätter är nu avklarade och semestern är så nära att det nästan går att ta på den. Onsdag och torsdag har jag kvar att jobba, sedan är jag fri som en fågel i 4 veckor. Hjärtat slår lyckoslag när jag tänker på det, det ska bli så fantastiskt härligt att vara ledig!
 
Det bästa av allt är att vi inte har någonting planerat överhuvudtaget dom närmsta veckorna; då kan man ju göra massa spontana saker tänker jag. Precis som lillasyster Lina, also known as pepparkakan efter ett antal veckor i Florida, gjorde i torsdags. Först var tanken kräftfestivalen i Glommen, men vädret var inte på vår sida. Istället bestämde vi oss till slut att gå till Bodegan en sväng. Där ekade det tomt vill jag lova, men ett par drinkar och lite catch-up blev det ändå. Vid ett-tiden gick vi över till Societen där jag frågade vakten vad det kostade att komma in. "För normala människor eller såna som er?" fick jag till svar. Eeehh, såna som vi? Ja, då var vi hjärtligt välkomna utan att betala inträde. En öl och lite goa' skratt fick vi oss där inne, samt ett konstaterande om att vi får komma tillbaka en annan gång med lite mer innanför västen...
 
 Tusan som vi skrattade åt den här bilden i lördags! Värsta fina människorna framför kameran...
...och så två muppar som förstör alltihop i bakgrunden!?
Hahaha!
 

Hundra kilo kärlek.


Ekebo. Denna fantastiska helg på året då hela livet känns som ett disco; från morgon till kväll till sena natten fram tills dess att solen går upp igen. Sång, skratt, dans, fina vänner, massor av kärlek, grill, kubb, yatzy, musik, glädje, skrattanfall, vattenkrig, allsång. Och flädergrogg. Flädergrogg i mängder för att upprätthålla vätskebalansen, med glimten i ögat. För i år var det nog rekord i värme. Det var så varmt att svetten rann trots att vi satt still i skuggan och knappt rörde oss en millimeter. Men vi klagade inte. Bättre förutsättningar för en helg där i Skåne går inte att skapa. Så mycket som jag skrattar helgen nere i söder tror jag knappt jag gör någon annan tid på året. Det går liksom inte att beskriva med ord hur makalöst roligt vi har allihop tillsammans. Man måste nog uppleva det själv, på plats, för att faktiskt förstå vad jag menar.

Vinnaren från helgen var dock en förlorare söndag, måndag och en bit in på tisdagen med får jag nog erkänna. Något säger mig att jag börjar bli för gammal för att orka med 2 dygn med fest. I alla fall om man ser till resultatet efteråt; slut som artist. Så söndagens aktivitet när vi väl landat hemma igen passade perfekt: strandhäng med Åsa och Gabbe och barnen. Sand ungefär överallt, pizza och iskall cola i engångsglas, ett glas rosé som faktiskt smakade oförskämt gott, samt årets första dopp. Finfina vänner, va' jag är glad att dom finns. Precis som hela gänget från helgen. Ingen nämnd, ingen glömd. Bara galet mycket kärlek till allihop!  ♥

 

Gott gäng utanför vår husvagn!
 
Min fina Sara.
 
Den ökända flädergroggen...
 
Happy! Jag, Sara, Mårten.
 
Minns ni Reine från förra året?! Den glada mannen i hatt!
Jag sprang på honom i år igen!!

 
 Världens bäste Viggo, also known as hajen, på stranden i söndags.
 

RSS 2.0