3,2 mil på 3 dagar.

 
Att jobba tre pass efter semestern och sedan vara ledig sisådär en vecka igen skulle man väl kunna kalla för lite glassigt kanske? Och om man är långledig kan man ju alltid passa på att resa bort några dagar. Till Kraków i Polen, ihop med mamma, till exempel. Vi åkte tidigt  förra torsdagen och kom hem igen i söndagskväll efter intensiva och oerhört trevliga dagar, med mycket promenerande. Flera mil på bara några dagar. Dessutom finfint hotell med bra läge, god mat och lika god dryck för typ inga pengar alls, sightseeing, kyrkor, enorma byggnader, en klump i magen och overklighetskänsla vid besök av Auschwitz och Birkenau, fascination av saltgruvan i Wieliczka, lite shopping, massage. Typ så.
 
Jag läste någonstans innan vi åkte att Kraków anses vara en av Europas vackraste städer, till och med en av världens, och jag är villig att hålla med. Nu har jag visserligen kanske inte besökt så värst många städer i varken Europa eller runtom i världen, men vackert var det. Mycket säkerligen för att Kraków var en av få städer som tyskarna faktiskt inte jämnade med marken under andra världskriget. Ett av Europas största torg med massor av uteserveringar och underhållning, tusentals historiska sevärdheter och ett hundratal kyrkor finns bland annat att se i denna väldigt fina stad. På torget var vi en hel del, men dom där sevärdheterna hann vi väl med en bråkdel av ungefär. Kanske en anledning till att åka tillbaka!?
 
Frukost på Landvetter, med ett glas vin innan avgång.
 
Här bodde vi; Hotel Wawel.
 
Lunchstopp med öl för sisådär 20 kronor.
 
Vackra Kraków.
 
"Om detta må vi berätta..."
Auschwitz och Birkenau.
 
Ytterliggare en lunch med typisk polsk mat.
Dumplingsen lär se smaklösa och väldigt oaptitliga ut,
men skenet kan bedra! Oj, så goda dom var.
 
Saltgruvan i Wieliczka, vilket ställe.
Vi började med att gå 378 trappsteg rätt ner under jorden för att komma ner i gruvan.
Och väl där gick vi igenom en massa olika häftiga "rum"
där i princip allt bestod av salt; tak, väggar, golv.
 
 
Tack för en mysig, härlig och rolig weekend tillsammans med dig mamma! ♥
 

Kommentarer
Postat av: Mamma Yvonne

Tack själv fina du. En mycket fin och spännande resa tillsammans med dig. Ja som sagt var en stad och land värt att besöka igen. <3

2015-08-30 @ 15:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0