Bryt ihop och kom igen.

 
Onsdag, och tack gode Gud att idag är en bättre dag än igår! Jag trodde dock det var ett skämt när klockan ringde imorse. Tänkte att jag måste ställt den fel när jag la mig igår, då det kändes som om jag precis hade somnat när den väckte mig. Men icke. Efter ett antal tryck på snooz tog jag mig upp, åt frukost och ringde min chef. Jag ville ha lite koll på läget inför läkarbesöket; förbereda mig en aning och vara med i matchen liksom. För det är jädrar i mig lite av en kamp att vara sjukskriven ska ni veta, och det är väl bra på sitt sätt så att det inte går att utnyttja systemet. Men hamnar man i fel händer kan det lätt gå snett, och jag tror det är väldigt enkelt att bli överkörd när man själv inte riktigt orkar slåss för sin sak.
 
Läkaren sa till mig idag att jag måste försöka våga bryta mitt mönster. Att våga släppa taget och inte fokusera på smärtan hela tiden, trots att den ju alltid finns där. Att på något sätt ändå gå tillbaka till vardagen och göra normala saker, istället för att låta värken begränsa mig. Givetvis är det lättare att säga än göra, som med det mesta, men jag förstår vad hon menar. Men det är ju inte så himla enkelt att göra allt det där vanliga när man inte orkar, när man har för ont. Och jag tror inte heller det är bra att påfresta kroppen på det viset, när vad den egentligen behöver är just att vila och ta det lugnt. Återhämta sig helt enkelt. Å andra sidan har jag gjort det i 3 veckor nu och rastlösheten är ett faktum. Så nu provar vi en annan metod.
 
Jag är sjukskriven tills på söndag. I nästa vecka börjar jag jobba 25 % dagtid under en period, som så småningom kommer ökas till 50 %, och därefter är jag förhoppningsvis tillbaka på min tjänstgöringsgrad igen. Och det känns SÅ roligt att få börja jobba lite smått igen. Jag saknar verkligen min arbetsplats och alla goa' kollegor, så jag tror och hoppas att det kommer bli bra.
 
25 % är inte mycket, det handlar väl om några få timmar i veckan skulle jag tro, men det känns ändå som en bra start. En mjukstart både för mig och kroppen min. Och det känns skönt att ha fram till måndag på mig att ladda mentalt, för visst kommer det bli en omställning efter att ha varit hemma i 3 veckor. Harregud, det är ju nästan som en hel sommarsemester!?
 
Nu blir det en promenad emellan regnskurarna. Ikväll väntar en härlig massage. Och tidigt imorgon bitti ska jag möta upp lillasyster Lina; vi ska på yoga, spa och frukost på Varbergs Kurort mellan 7 & 10. Sist jag var på yoga sa någon till mig att jag skulle vara ett träd, och jag skrattade så jag höll på att dö... Hoppas inte jag gör samma sak imorgon! Och hoppas verkligen att jag orkar upp i tid, för jag är så jäkla morgontrött så det finns inte på denna världskarta. Men mysigt ska det bli och jag ser fram emot en härlig stund med lillasyster. ♥
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Haha! Det yoga passet kommer jag ihåg! :D

Svar: Hahaha, jaaa du... Vi två ihop på ett sådant pass var ingen jättebra kombo!? ;-) Puss!
Carolin

2014-09-25 @ 00:03:15
URL: http://balladenomdenkaxigamyran.blogg.se
Postat av: Maria

Jag tycker det var en fantastisk kombo. Yoga har aldrig varit så roligt som då. ;)

Svar: Haha! Jag håller med! ;)
Carolin

2014-09-27 @ 22:23:49
URL: http://balladenomdenkaxigamyran.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0