Lights out.

 
Lördag idag och efter några få timmars sömn är jag slut som artist. Att jag aldrig lär mig. Men det får det vara värt den här gången (och alla andra!) för igår var en galet kul kväll; fest med IVA-gänget och så himla roligt att träffa kollegorna utanför jobbet, privatklädda, och liiiite runda om fötterna. Vissa värre än andra och dom där andra har nog lite huvudvärk idag skulle jag tro. Men det bjuder vi på. Man lever ju bara en gång sägs det och IVA-syrrorna och undersköterskorna rockade "dansgolvet" igår vill jag lova. Harregud vad jag skrattade!
 
Vi startade dagen med utbildning på jobbet. Först ut stod brandövning på schemat, i skarpt läge. Vad säger man? Kalabalik kanske. Lite smått kaos. Alla var så fokuserade på "patienterna" och ingen tog med sig brandsläckaren för att släcka branden. Eh, japp. Bra jobbat!? Nyttigt och lärorikt och nästa gång lär ju ingen glömma den, eller var vi ska ta vägen om det faktiskt börjar brinna, i alla fall, hahaha.
 
Vi bjöds på lunch och under eftermiddagen var det föreläsning om brännskador. Två sjuksköterskor från Linköpings brännskadeavdelning var hos oss och jag blev alldeles fnissig av deras dialekt. Men intressant var det, och vilket spännande jobb dom har. Jag hade nog aldrig fixat att jobba på ett sådant ställe, så all heder åt dom.
 
En ny IVA-bår har införskaffats; att använda vid ambulanstransporter av dåliga patienter. Den kikade vi på efter föreläsningen, fast då fick jag lite dispens och slängde upp fötterna i soffan i personalrummet en stund. Långa dagar är jag inte riktigt van vid och även om vi mest satt still så tar det på krafterna det också. Värken gjorde sig påmind, så det var skönt att åka hem en sväng innan det var dags att infinna sig i staden igen på kvällen.
 
Havanna besökte vi igår kväll; ett glatt gäng på sisådär 50 pers. Jag åt ankbröst och det föll mig väl kanske inte direkt i smaken, men kul att ha provat i alla fall. Lite öl och vin slank ner där emellan, och så bjöds det på drinkar åt höger och vänster. Sedan fortsatte vi kvällen på Grappa. Dans, grogg, öl, skratt och en massa knasigheter. Herr sambo kom och hämtade mig när dom tänt ljuset i taket. Och jag som inte trodde det skulle bli så sent. Hehehe... ooops?!
En borttappad kavaj och sjal, en kvarglömd kofta och dessutom en blå näsa blev slutresultatet. Koftan står jag för, resten ett par käcka kollegor. Den ena blev tydligen omkulldansad och skallad av ytterligare en kollega, så hon är "lite" blå om snoken idag. Aj då.
 
Lite trött idag alltså. Borde nog gå och lägga mig en stund till för annars vet jag någon som kommer tokdäcka i soffan tidigt ikväll. Det kanske finns någon bra film att hyra? Herr sambo är på sjön så valet är mitt. En romantisk komedi hade väl suttit som en smäck en seg lördag som denna. Så får det nog bli. Och något onyttigt att äta upptill. Är grymt sugen på pizza eller något annat flötigt. Blev måttligt avundsjuk på herr sambo som köpt med sig mat från Campino igår kväll. Jag tyckte han kunde köpt en till mig med, i förebyggande syfte. Men han höll inte riktigt med mig. Attans. Tror dock vi har lite Flygande Jakob i kylen; rester sedan svärmors födelsedag i veckan. Det funkar finfint det med!
 
På Havanna finns ett helt bibliotek; böcker man kan läsa när man är där och till och med ta med sig hem tror jag. Jag glömde dock mina som jag fick tillsammans med drinkarna.
Världens skönaste kollega beställde in dessa på löpande band. Han tyckte jag behövde det, "med tanke på min värk och allt". Första boken vet jag inte riktigt vad jag ska säga om...? Var det en pik? Hahaha, alltså... jag har verkligen världens bästa jobb och världens bästa kollegor.
Utan tvekan!
 

Kommentarer
Postat av: mamma Yvonne

Ett härligt gäng verkar det vara som du jobbar med. Det är så kul när man kan träffas och skratta och ha kul utanför jobbet ibland.

2014-10-13 @ 00:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0