Que?

 
Med risk för att dra alla över samma kam nu; men vad är det för okompetenta människor som jobbar på Försäkringskassan?! Jag skickade in mitt schema till dom gällande min sjukpenning (som jag inte fått ännu, trots att olyckan hände i september), och var dessutom extra tydlig så att dom verkligen skulle förstå hur jag jobbat under tiden jag var sjukskriven. Jag skrev veckor, datum, markerade med överstryckningspenna och grejer. Likt förbannat ringde min handläggare igår och sa att hon inte förstod någonting överhuvudtaget. Hon påstod att hon aldrig sett ett sådant schema förr, och att allting var så oklart. Jag försökte på ett vänligt, men bestämt sätt, förklara för henne hur hon skulle utläsa det hela, och sa att jag faktiskt inte förstod hur tydligare jag kunde vara, men hon vägrade lyssna. Men det är klart, att räkna ihop vad till exempel 5 + 5 blir kanske är för mycket begärt. Grattis, du har vunnit en tegelsten! hade jag lust att säga...
 
Hur som helst så hänvisade jag henne till min chef, vilket jag också skrev i brevet som följde med schemat, men det lät oerhört besvärligt att ringa henne. Till sist fick jag nog, och sa att jag faktiskt inte var hemma och därför inte kunde svara på hennes frågor, och att det var hennes enda alternativ om hon ville lösa problemet. Då suckade hon mest och sa att hon skulle ge det ett försök, annars skulle hon återkomma. Det gjorde hon dock aldrig så förhoppningsvis kunde min chef ge henne svar på tal. Varför krångla till det så förbannat?!
 
Oh well, tur mosters guldklimpar var med så jag kunde fokusera på något annat efter det där tråkiga samtalet. Jag mötte upp dom och söstra mi vid sjukhuset på morgonen då Luddis skulle ta blodprov. Sedan tog vi en härlig promenad efteråt. Jag är helt hundra på att det ska finnas en motionsslinga där bakom det sjuka huset, men igår hittade vi den inte i alla fall. Någon som vet?
 
Jag var hemma lagom till lunch igen så fixade till lite lätt att äta, sedan cyklade jag bort till Anja en sväng och drack kaffe. Väl hemma igen hade herr sambo också kommit, så då stack vi ner till affären och handlade fredagsmys; tacos och smågodis a'la svensk standard. Soffhäng all in med lite rötjut och en relativt tidig kväll för oss båda två.
 
Och idag är det tydligen lördag igen. Dagen ser ut att bli lugn för min del. Herr sambo däremot är igång och grejar med allt möjligt som vanligt. Tidigt imorse åkte han ner för att lyfta upp båten ur hamnen, lite senare ska han iväg och jobba. Ikväll är det party. Arvingarna spelar på Bruket inne i Varberg och dit ska vi. Innan dess är det förfest i stan hos någon hemlig person och jag håller på att dö av nyfikenhet. Det här med överraskningar är inte min starka sida. Att fixa dom själv har jag inga problem med, men när det är tvärtom kan jag få en lättare hjärnblödning...!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0