Dan före dopparedan.

 
Julafton? Imorgon? Jaha ja. Det känns det inte alls som ifall du frågar mig. Jag har noll julkänsla, trots "En doft av jul" på Strömma förra veckan, jävlar på plats tillsammans med några tomtar här och var här hemma, julbord på IKEA följt av jul på Liseberg (i ösregn) i söndags, gröt och skinkmacka igår med pappa och hans fru. Och idag har jag ägnat lite tid åt att slå in julklappar. Men trots tända ljus i adventsstaken, julmusik på stereon, skumtomtar och annat som hör till för att skapa stämning så hittar jag den inte. "Var sjutton har jag lagt den?"
 
Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men julen och jag har nog aldrig kommit riktigt överrens. Det är inte min högtid, så att säga. Och jag tänker varje år att jag lika gärna skulle kunna hoppa över den faktiskt. Visst är det väl mysigt och trevligt att ses och umgås med nära och kära, utan tvekan, men i övrigt tycker jag lätt det blir så överdrivet allting. Man måste och ska så mycket. Och jag skulle hellre, med handen på hjärtat, åka bort och komma hem igen när allt är över... Det har jag sagt i flera, flera år. Kanske att det blir verklighet någon gång i framtiden.
 
"Nåja, vad är väl en bal på slottet." Ikväll kör vi i alla fall uppersittarkväll här hos oss på Hultavägen med ett gäng kompisar. Bingolotto, glögg, pepparkakor och kanske en eller två julgroggar för den som vill. Och imorgon efter frukost åker vi till Thårstorp och firar under dagen hemma hos mor och Jonny the Rocker, sedan vidare till svärföräldrarna på kvällen.
 
Allting hade säkert känts bättre och roligare om jag mått bra. Jag känner mig som ett ras, rent fysiskt och psykiskt; ständig värk, trött som aldrig förr, grinig, känslig. Vilka jäkla skitmånader det har varit sedan september, rent ut sagt. Just nu är gropen ganska djup och jag befinner mig rätt långt ner, men jag SKA upp igen. Jag måste bara hitta en ficklampa och en stege, så ska jag sakta börja röra mig ur mörkret och klättra mot ljuset. Vi tittar uppåt!
 
Nästa år blir bättre. Det har jag bestämt redan nu. Då lägger vi all den här negativa skiten åt sidan och kör all in på att bygga upp något så mycket bättre!
 
 

Kommentarer
Postat av: mamma Yvonne

Vilken fin gran ni har.

2015-01-04 @ 00:47:58
Postat av: mamma Yvonne

Jävlar menar jag ju.

2015-01-04 @ 00:48:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0