Dom kommer med solsken till mig.

 
Tisdag och solen sken som vanligt när finbesöket kom och hälsade på i Bua. Söstra mi, Ludvig och Freja dök upp hos mig efter 10, och en liten stund senare var vi ute på en härlig promenad. Efter dom senaste dagarna med regn och blåst var det underbart att se solen och känna dess värmande strålar igen. Vi passade på att luncha ute i det fina vädret, och sedan blev det även lite kaffe på altanen för söstra mi och mig medans barnen sov middag. Lek, bus, mys och lite kvällsmat hanns också med innan jobbet kallar på mig. Så himla härligt att få ha mina godingar hos mig hela dagen lång; dom får ju mig att må så bra. ♥
 
Jobb inatt alltså; högsta vinsten med tre nätter i rad dessutom. Om jag orkar upp i någorlunda tid imorgon eftermiddag tänker jag gå och köra cirkelträning på kvällen, annars har jag inga planer what so ever förutom äta, jobba och sova. På fredag spricker bubblan och jag är åter i bruk; det vill säga anträffbar och öppen för förslag gällande sociala aktiviteter!
 
Hahaha! Love it!
Visade den här för söstra mi idag som skrattade lika mycket som mig!
 

To the rockabilly beat.

 
Det är knappt så jag vågar skriva det, men det var nästan lika roligt att sitta bakom ratten på Chryslern igår som det är att annars åka med. Nästan. Med mig i bilen hade jag herr sambo, Åsa och Gabbe, Jennie och Jarmo. I regnet gick färden söderut till Falkenberg och Stålboms. Där hade vi fredagsmysdeluxe när vi lyssnade (och tittade!) på John Lindberg Trio. Tre grymma grabbar som lirade rockabilly så att det nästintill sprutade ur öronen på dom och oss i publiken. Trångt, varmt och svettigt, men ack så trevligt. Ögon- och örongodis på samma gång; joråsåatte... helt okej fredag om du frågar mig. Och detta tillsammans med härliga vänner som bjöd på många goa' skratt precis som vanligt då vi ses!
 
 

True that.

 
 

Jag skall börja på måndag.

 
En anhörig till en patient på IVA hade lämnat lite bilder till oss som hon målat. Just den här nedanför tyckte jag var så himla bra att jag tog med den hem och satte upp den - på toaletten.
Dels för att den passar där, dels för att man varje gång får sig en tankeställare när man ser den. Och toaletten går man ju ändå in på ett par gånger om dagen, så jag tycker minsann den hänger väldigt bra där.
 
Idag gjorde jag slag i saken och tog tavlan på orden. För första gången på över 1 månad var jag ute och sprang. Hur det var? Tungt och jobbigt, nära-döden-upplevelse när jag kom hem, men ack så skönt efteråt när armhävningar, situps, plankan och benböj var gjorda!
 
 

Verklighet och drömmar.

 
Blott 12 grader och regn lämnade vi när vi åkte hem från Skara igår. Hej, höstkänslor. 
Vädret har väl inte riktigt varit på vår sida dagarna vi var borta, men i fredags var det hyffsat i alla fall, och då kunde vi alla leka i badlandet utan att frysa alltför mycket. Värre var det i lördags då det åskade ganska rejält under eftermiddagen och fullkomligt öste ner, men det hindrade oss inte från att ha kul ändå. Man är inte äldre än vad man gör sig!!
 
Skratt, bus, karusell, bad, spel, glass och godis, rosévin, grill, mysiga kvällar i förtältet. Tiden har verkligen gått fort i Skara; men det är ju så när man har roligt. Och det har vi verkligen haft! Igår rullade vi alltså hemåt igen, och nu känns det definitivt som att sommaren är över.
 
Grått, regn och rusk, kalla vindar. Inte riktigt min melodi, men ganska ofrånkomligt när man bor som vi gör. En härlig utlandssemester att se fram emot hade ju inte varit fel. Jag kollade på bilder från USA häromdagen och önskar mer än någonsin att vi kunde göra om något liknande i höst. Men så är inte fallet och jag får istället drömma mig tillbaka till solen, värmen och äventyren vi upplevde over there för snart ett år sedan. ♥
 
 Några godbitar från vår resa längs Highway 1.
 

F som i Freja.

 
Freja Olivia Maria; söndagen den 3:e augusti döptes min älskade systerdotter i Spannarps kyrka. En härlig dag med ett fint dop, med mysigt kalas efteråt där vi bjöds på god mat och fika. Det ska bli så häftigt att få följa den här lilla damen på sin resa genom livet. Kärleken till henne och hennes fina storebror är oändlig; vilka fantastiska skatter att få ha i vår närhet. ♥
 
 
 "Du ler så du strålar,
din själ lyser klar,
du fångar all ömhet omkring.
Små fötter och fingrar,
din hud och din doft;
så underbart skapat allting."
 ♥
 

Is there anyone out there?

 
Man skulle nästan kunna tro att jag gått under jorden då bloggen ekar tom på inlägg. Men nej, så är inte fallet. I'm still here. Fast i förra veckan kunde det faktiskt slutat illa med mig. Det sägs att man lär sig något nytt varje dag, och just den dagen lärde jag mig att snickare inte är något yrke jag ska satsa på. Det är nämligen inte jätteskönt att få en stege i huvudet när man spikar panel på husgaveln man byter. Två rejäla bulor i bakhuvudet blev resultatet av detta dumma påhitt och i frysen låg ett storpack med ärtor som kom väl till hands. Jag blev mest liggandes och jobbet blev lidande. Kändes lite smått pinigt att behöva ringa och säga att jag inte kommer för jag fått en stege i huvudet... men det är väl sådant som händer antar jag.
 
Förutom att klättra omkring på ställningar med vingliga stegar på, så har dom senaste veckorna gått som hejsan; som alltid i fröken Nilssons liv. Jag vet att vi gjort en massa roligt, men dagarna liksom flyter ihop och jag minns inte riktigt när vi gjorde vad. Men det är ju alltid sådär på sommaren, att bloggandet hamnar i skymundan. Snart kommer hösten och då blir det säkert ordning och reda även på detta torpet.
 
För visst känns det väl lite som att hösten är på väg nu va? Jag tycker det i alla fall. I helgen tänkte jag på det när jag körde in till jobbet på kvällen; att det var mörkare än vanligt vid den tiden. Och vindarna känns kallare, solen inte lika varm. Liiite myskänsla, men ändå inte. Jag skulle gärna ha sommar ett par, tre månader till. Det är utan tvekan den tiden på året som jag mår som bäst. Sol och värme och ljus. Love it. ♥
 
Jag skulle tro att vi suger ut det sista från den här sommaren dom kommande dagarna. Imorgon tar vi nämligen husvagnen vi lånat av svärföräldrarna och drar till Skara sommarland tillsammans med ett gäng härliga människor. Fredag och lördag ska vi in och leka av oss (heeej, vattenlandet!), och kvällarna skulle jag gissa går åt till att grilla, dricka rosévin och smutta på en och annan mojito samt snicksnacka strunt i förtältet. Känns som ett bra avslut och ett lite sorgset farväl av sommaren 2014, som varit hejdlöst bra, rolig, härlig och fantastisk!
 
 

RSS 2.0