Himlen i min famn.

 
Alltså... det här kortet. Jag får tårar i ögonen när jag tittar på det. Det är så himla fint! Söstra mi tog det i veckan när jag var där och bakade lussekatter. Det är så fint att jag måste ta mig tid och framkalla det. Älskade, älskade Luddis. Mosters hjärta svämmar över av kärlek till dig!
 
"Är det själva himlen som jag gungar i min famn?"
  ♥
 

Sista veckan i november.

 
Det är fredag och här på Hultavägen kör vi på klassikern tacos till kvällsmat. Lite soffhäng blir det väl med innan jobbet kallar på mig. Idag och imorgon är det min tur att agera nattuggla.
 
Veckan som gått har varit en bra sådan och bjudit på lite blandad kompott. I frysen ligger till exempel årets lussekatter och väntar på att ätas upp efter bak hos söstra mi häromdagen. Även Luddis var med och bakade och gjorde ett par fina konstverk.  ♥
 
Igår var det torsdag och efter frukost hoppade jag upp på cykeln och trampade bort till Anja. Där bjöds jag på fika och sedan passade jag barnen en stund så hon fick advents-stökat lite. Med en bebis på 4 månader, en vilding på drygt 1 och en goding på 8 fick jag därmed provat på livet som trebarnsförälder, om än bara för en kort stund. Den sistnämnda sa vid ett (kaosartat)tillfälle "Ja, du Carro... nu kanske du förstår hur vi har det här ibland." Haha, skönaste grabben i Bua!
 
På kvällen igår hade vi vår årliga julfest med nattgänget från jobbet. Vi var hemma hos en kollega som bor i ett så himla fint och mysigt gammalt hus; lågt i tak, små charmiga rum, kakelugnar, gamla möbler. Perfekt ställe för att äta julbord på helt enkelt, för det gjorde vi. Mitt första för i år och hjälp så gott det var. Grönkål, Jansson, köttbullar, prinskorv, sill; allting smakade delikat. Men det gör det väl oftast första gången, sedan hinner man tyvärr lätt tröttna på det. Men igår var det väldigt gott alltså. Och förresten, det borde väl nästan vara lite vuxenpoäng om man tar en snaps enbart för att det smakar bra till maten? Ibland blir jag faktiskt lite imponerad av mig själv...
 
Adventsmys i vår källare.
Jag gillar nog tiden nu, innan jul, bäst!
 

Sunny sunday.

 
Det där med att dricka mjölk varenda helg fram till år 2048 gick väl kanske inte så bra. Det hela föll igår då vi var hos Gabbe och Åsa på kvällen för lite glögg- och vinkväll. Trevligt som attan, precis som hela den här helgen har varit. I fredags eftermiddag/kväll var herr sambo, mamma och jag på julmarknad på Tjolöholm. Hur mysigt som helst. Och i lördags vaknade jag upp till vad jag trodde var frukost på sängen, men herr sambo lurade mig och kom med en tom bricka med en lapp på. Där stod det att jag skulle klä på mig för vi skulle äta frukost på stadshotellet i Varberg. Vilken go' och lyxig start på den dagen. Fina, fina Johan. ♥
 
Matkoman var total efter allt gott vi åt, men vi tog ändå ett varv på stan efteråt. Vi köpte bland annat 4-årspresent till Maja, Charlies storasyster, och så handlade jag mig en klänning. Jag beställde en på nätet häromdagen men den var inte alls så fin som jag trott, så jag skickar tillbaka den och behåller den jag köpte i lördags istället.
 
Idag har jag pinsamt nog inte varit utanför dörren, förutom då jag slängde soporna innan. Vädret har verkligen visat sig från sin bästa sida men jag har hållt mig inomhus och pysslat med olika grejer. Jag hade planer på att ta mig ut för att gå en runda, men fötterna mina är helt förstörda efter inatt. Drygt 5 km hem i ett par inte så promenadvänliga stövlar var inte riktigt bra...
 
Mys på Tjolöholm.

Julmarknadspresent av mamma; gulle henne.

Jag köpte söta tomtar att hänga i vår gran.

Lappen jag vaknade till i lördags.

På hotell får man äta Nutella! Min fina Johan.

 Lite av mitt pyssel från idag.
 

C som i clown.

 
I lördags var vi på höstfest här i Bua, nere i fiskerilokalen i hamnen. Temat var att man skulle klä ut sig till något på första bokstaven i ens förnamn. Heter man Carolin finns det inte jättemycket att välja mellan skulle jag vilja påstå, så därför föll valet på en clown.

Efter lite förfest här hemma hängde jag hela natten lång tillsammans med bland annat jultomten, Alan från Baksmällan, Lucia, munkar, en fånge, sjörövare, en arab, en kattstrypare, en elefant, pirater, Rödluvan, en sjuksköterska, en muslim och en massa andra roliga typer. Tyvärr tog jag inte ett enda kort på hela kvällen. Jag hade fullt upp med att mingla, dansa och dricka vin. Och nu har jag bestämt mig för att hålla mig till mjölk varenda helg fram till år 2048!
 
 

Goodnight sweet darling, it's time to go.

 
Det är onsdag och upp till bevis om jag orkar hålla mig vaken inatt. Första natten på 10 veckor kallar och jag känner mig nästan lite nervös. Tänk om jag somnar ståendes? I ärlighetens namn vet jag inte riktigt hur detta kommer gå då mitt liv bjudit på helt nya vanor dom senaste 2 månaderna; jag har lagt mig i tid och sovit om nätterna för att sedan gå upp på morgonen. Och detta jämte herr sambo som nu får sova ensam om nätterna igen emellanåt. Sorgset.
 
Egentligen står det cirkelträning på schemat vid den här tiden ikväll, men jag hoppade det idag. Jag tänkte att jag nog hellre ligger hemma i soffan och laddar inför natten med en kopp kaffe. Men jag har faktiskt tränat idag ändå. För andra gången den här veckan var jag ute och sprang. Det var lite tungt idag, mest för att det blåste så mycket. Men det blev lite lättare när jag vände och fick vinden i ryggen istället. Känslan när man kommer hem efter cirka 5 km är så härlig!
 
 

Det regnar i mitt hjärta.

 
Igår när jag gick hem från jobbet var det faktiskt med lite sorg i hjärtat. 5 lärorika, härliga, roliga och intensiva veckor är nu över för mig som dagpersonal. Jag har verkligen trivts som fisken i vattnet, trots lite ångest och magknip i början. Nu är det dags att återgå till nattens mörker och det känns lite småjobbigt. Jag trivs ju lika bra där som på dagen, men att ha ställt om till mer vanliga rutiner i livet har gjort mig gott och fått mig att må så mycket bättre.
 
Lördag idag. Igår firade vi fredag hemma, med god mat och ett glas vin. Sedan somnade herr sambo i vanlig ordning i soffan och strax därefter gick vi och la oss i sängen istället. Idag vaknade jag runt 9-tiden; pigg, utvilad och ensam. Herr sambo hade gått upp tidigare än mig för att åka på kurs, och efter ett par timmar här hemma körde jag till mamma och Jonny the Rocker och hälsade på. En farsdag-present överlämnades till världens bäste Jonny, och jag bjöds på mammas ljuvliga köttbullar till middag och ett alltid lika mysigt sällskap. ♥
 
Ikväll har vi bjudit in oss till pappa och A-L. Vi är ganska bra på det där med att bjuda bort oss själva; en egenskap jag faktiskt tycker är rätt bra att vi besitter. Med oss tar vi kameran med alla bilder från USA för lite visning. En kväll som denna känns det helt rätt att drömma sig bort till andra tider. Fy tusan vilket ruskigt väder!
 
Fördelen med att vara ledig några dagar: jag kan måla naglarna!
Det här köpte jag i USA. Polka Dots från Maybelline.
 

A beautiful day to save lifes.

 
Vilket fantastiskt jobb jag har! Och vilka proffsiga kollegor jag arbetar med! Givetvis tycker jag inte det är roligt när folk blir sjuka och mår dåligt, men det hör ju liksom till min arbetsplats och är svårt att komma ifrån med tanke på det. Alla kan inte bli friska och alla kan inte räddas, men det bästa jag vet är när man märker att behandlingar hjälper och att personen i fråga blir bättre. Det fick jag uppleva idag och den lättnaden som uppstod hos patienten smittade av sig även på mig, vilket resulterade i att vi grät ett par glädjetårar tillsammans. Fantastiskt, som sagt.
 
Den goa' känslan i kroppen har suttit kvar sedan jag hem i eftermiddags, och nu ikväll bestämde jag mig för att ge mig ut till slingan en sväng för att göra av med lite energi. Jag tänkte att om jag klarar ett varv är jag nöjd, med tanke på att jag inte sprungit sedan i september någon gång.
Ett varv blev två varv som blev tre varv som ledde hela vägen hem. Nästan lekande lätt sprang jag drygt 5 kilometer utan vidare. Vilken avslutning på en toppendag!
 
 

Darling, leave a light on for me.

 
Jobb, jobb och lite mer jobb! Och så försöker jag hinna med vardagen där emellan. Tiden räcker inte riktigt till, men det blir det snart ändring på och då kommer jag säkert beklaga mig över det istället. En kväll och två dagpass kvar har jag sedan räknas jag inte längre som dagpersonal, och då blir det automatiskt mer luft i schemat när nattpassen kallar igen.
 
Onsdag idag och halva veckan har redan gått. Jag tycker inte det var längesedan det var helg och snart är vi där igen. Trots att det är ett par dagar kvar så är den redan så gott som fullbokad. En liten lucka under dagen på lördag har jag, men jag känner jag mig själv rätt kommer den nog försvinna rätt snart också!
 

RSS 2.0