Lyckorus!


Nu har jag nypit mig själv i armen tillräckligt många gånger för att inse att jag inte sover, utan faktiskt är vaken. Det känns dock som om jag svävar omkring i någon sorts bubbla där jag inte riktigt förstår det som har hänt. Ni förstår, det är inte varje söndagsmiddag som resulterar i att man får ett glädjebesked och firar med att skåla i champange! För vet ni??! Den där pyttelille människan i magen på söstra mi tyckte det var en utmärkt dag att komma ut på idag!! Älskade storasyster och hennes fantastiska J har alltså blivit föräldrar; till en liten prins! En liten efterlängtad kille som moster just nu längtar ihjäl sig efter att få träffa! ♥
Sunday.


"Vill ni komma hit och äta imorgon eftermiddag?" ringde mamma och frågade igår. Det krävdes inte många sekunders betänketid för att besvara den frågan. Söndagsmiddag i Thårstorp är liksom en av dom bästa sakerna jag vet, och alldeles strax åker vi dit. ♥

Natten som var gick bra att jobba. Vi hade dock väldigt lite att göra och det hände inte mycket att hänga i granen under passet. Därför passade jag på att smita hem lite tidigare imorse. Det är så man får göra om man har mycket flex och går ett korridorpass; det vill säga att man inte hör hemma på någon särskild plats under natten utan hjälper till där man behövs.

Och nu är jag ledig igen. Enkelnätter är ju ganska fint emellanåt när jag tänker efter. Men nu dröjer det ett tag till nästa punktinsats. Istället kör jag tre på raken med start på onsdag. Innan dess ska det hinnas med lite av varje; till exempel förbereda inför resan till Rhodos, fira valborgsmässoafton och Knugen med fina vänner, gå ut och demonstrera. (Finn ett fel!?)


På andra sidan häcken.


Igår var det åter dags för popqiz på Marinabaren här i Bua. Vi bildade ett lag med namnet så som rubriken lyder; på andra sidan häcken. Det gick varken bra eller dåligt för oss. Jag skulle tro att vi hamnade på en placering i mitten någonstans. Efteråt var vi kvar och drack ett par öl, sedan kom snilleblixten från klar himmel att vi skulle åka in till Varberg. Vad nu det skulle vara bra för?! Så här med facit i hand kunde det lika gärna kvittat, dels för att det inte var så himla kul ute plus för att jag ska jobba inatt. Att man aldrig lär sig. När ska jag växa upp och inse att jag inte är piggast i kommunen dagen efter??

Nåja. Jag har försökt sova länge idag men det har inte gått så bra. Jag skulle därför tro att det blir en fortsatt lugn eftermiddag/kväll för min del innan det är dags att åka och jobba. Soffläge och lite god mat så småningom låter som en lagom aktivitet.

Ännu en gång har jag bara en enkelnatt, sedan är jag ledig tills på onsdag igen. Då har jag tre nätter på raken och efter det är det semester som gäller. Nedräkningen har alltså börjat!


Skisser för sommaren.


Oh my, min kropp gör lite ont idag. Det känns precis som om jag skulle ha kört intervallträning 5 varv (also known as 7,5 km) på slingan och sedan gjort armhävningar, situps och rygglyft. Men vänta lite nu... det var ju precis vad jag gjorde igår!? Hah!

I väntan på att H & hennes herr sambo ska komma hit och hälsa på sitter jag och funderar på vad vi ska beställa från taxfreen när vi åker till Rhodos. Man måste tydligen lägga en order på minst 300 kronor/resväg om man ska beställa. Ett ganska angenämt problem får jag lov att säga! Tänk, tänk - snart är vi där. Jag har bara 4 nätter kvar att jobba innan vi åker. High five! 
Du är på repeat.


Lyssna på den här låten och försök att inte få den på repeat- peat- peat- peat- peat i ditt huvud. Om du lyckas får du gärna berätta hur, för här snurrar den omkring titt som tätt.

Nu tänkte jag trotsa det tråkiga vädret och ge mig ut en stund. Jag planerar att besöka slingan för första gången på länge. Min tanke är intervallträning; gå ett varv, springa ett, gå ett och så vidare. Vi får se vad kroppen säger om det.

Igår var det desto finare väder än idag. Då passade jag på att vårstäda bilen, sedan åkte mamma och jag till söstra mi med fika. Tänk att i hennes mage bor en bebis som kan få för sig att komma ut när som helst nu!? Jag har lite svårt att förstå det faktiskt, ändå är moster-hjärtat redan fullproppat med kärlek till den ytte-pytte-lill* människan där inne. ♥


Come out, come out who ever you are.


Fina ballerina.


Det är så himla smidigt att kunna hyra film direkt via tv'n. High five, Telia! Programbiblioteket är dessutom fyllt med en massa roliga saker. Synd bara att tv'n inte fungerar särskilt bra om datorn är igång samtidigt. Hur som helst; det jag skulle skriva var att vi hyrde en film igår kväll. "Dream House" hette den och oj, så väldigt bra den var. Jag älskar filmer som tar en oväntad vändning. Se den vettja, men inte om du är alltför skrajsen, för den var lite läskig emellanåt.

Och så har det varit måndag idag igen. Helgen försvann lika snabbt som den kom och bjöd i korta drag på arbete, sömn, socialt umgänge, grillning, cider, kaffegök, musik, skratt och en väldigt lugn och slö söndag. Precis som vi ville. Minus herr sambos förkylning förstås.

Förutom en långpromenad har jag inte gjort något vettigt under dagen idag. Om sova inte räknas? Kvällen bjöd på lite mer aktivitet, då jag var på utflykt med mamma. Vi åkte till Kållered där vi besökte Skopunkten. Innan vi körde hem igen, med våra 6 par skor(!), gick vi in på IKEA och åt kvällsmat. En mysig måndagskväll med andra ord.
Välkommen till mig, nya skor.
Hoppas vi ska trivas tillsammans!


Row your boat gently down the stream.


Nu är det klippt; i dubbel bemärkelse. Igår var jag hos frisören på förmiddagen, och senare på kvällen åkte jag till mitt numera gamla jobb och skrev på papper om uppsägning. Det var med en märklig känsla i kroppen som jag körde därifrån efteråt. Jag ber till någon ovan där om att detta var helt rätt att göra. Fy tusan vad ovisshet kan skrämma slag på en ibland alltså!

Har det slutat regna ute för en stund tro? I så fall ska jag passa på att smita ner till affären. Det är fredag och gissa vad vi ska äta?! En ledtråd är att det börjar på t och slutar på acos. Dessutom har jag slängt ihop en björnbärspaj till efterrätt så jag måste köpa lite vaniljsås till den. Lite fredagsmys blir det alltså innan jag ska iväg och jobba. Enkelnatt i all ära, men det kan lätt kännas lite surt att behöva åka iväg bara för det också. Håll tummarna över att jag inte blir uppäten av hajarna inatt heller.

True that.


Självfallet.


Idag har jag legat och drömt om katter och möss. Det finns en ganska logisk förklaring till detta, då jag hade en störtskön patient inatt som berättade att denne hade 12 katter och 15 dansmöss hemma. Visste du att en dansmus lever i ungefär 4 år? Om inte så gör du det nu!

Jag lyckades faktiskt gå upp i någorlunda tid idag; herr sambo ringde och väckte mig vid 13:30. I vanliga fall kan jag lätt sova ett par timmar till, men just idag tog jag mig alltså upp. Det är bra för jag hade bara en enkelnatt nu och ikväll skulle jag behöva lägga mig i vettig tid. Imorgon förmiddag ska jag nämligen till staden och besöka frisören. Efteråt blir det nog lunch med mamma och söstra mi tror jag. Det låter som en härlig torsdag tycker jag.

Vad som sker med mitt hår imorgon har jag inte riktigt planerat, men jag skulle gissa på en färgning och sedan lite ljusa slingor i. Och så lite klipp förstås. Igår kväll tyckte jag förresten att mitt hår faktiskt är ganska fint utan att jag plattat det. Det har jag nog aldrig någonsin tyckt innan, men igår blev jag alltså lite omvänd när jag såg mina små lockar.
Every journey begins with a single step.


Idag har jag gjort någonting som jag aldrig gjort förr. Något som faktiskt gav mig lite sorg i hjärtat, samtidigt som jag visste att det jag gjorde var helt korrekt. För om jag inte skulle ta den här chansen jag fått skulle jag antagligen ångra mig resten av mitt liv sedan. Så därför har jag idag, tisdagen den 17:e april 2012, för första gången i mitt liv... sagt upp mig!

Min chef blev lite sorgsen, men å andra sidan har hon varit förberedd på detta också. Och någonstans vet jag att hon tycker att jag gör rätt, som provar något annat. "Men vissa personer är inte riktigt bra att dom försvinner från verksamheten", sa hon till mig. Dessutom tycker hon jag ska vara oerhört nöjd med min insats i företaget, för jag har verkligen bidragit med mycket. Och sådana fina ord får ju hjärtat att ta ett par extraslag förstås, så det var med både glädje och lite tårar i ögonen som jag sa hejdå. Adjö Veddige, adjö Vidhöge. Tack för många fina år.

Jag kommer faktiskt sakna stället, tro det eller ej. Men det är ändå där jag jobbat i flera tusen år. Och jobbet blir ju lite som ens andra hem på något vis. Men nu har jag alltså skaffat ett nytt sådant. Jag hoppas verkligen att jag kommer känna mig hemma där så småningom. Än så länge håller jag mig krampaktigt i kanten känns det som. Skulle någon be mig släppa taget och simma ut en bit skulle jag nog kunna hålla huvudet över ytan en liten, liten stund och sedan antagligen sjunka som en sten till botten. Det låter med all säkerhet dramatiskt, men det är lite så det är inom mig. Lite kaos blandat med glädje. Ge det ett halvår, säger många till mig, sedan kommer du tycka att det känns bättre. Jag hoppas verkligen det är sant.


The sun is shining, the weather is sweet.


Ikväll försöker jag ignorera det faktum att det är väldigt, väldigt fint väder och att det hade suttit som en smäck med en kall öl eller två. Och att åka raggarbil en sådan här vacker afton lockar ju inte alls?! Nej nej, då är det mycket roligare (med betoning på mycket) att åka och jobba!

Med tanke på att jag just ska jobba inatt har jag sovit ganska länge idag. Sedan blev det en härlig långpromenad i solen. Jag avslutade den med lite kaffe tillsammans med herr sambo som var ute och klöv ved. Och nu är det grillning på g innan det är dags för mig att åka.Vilse i skogen.


Jag vet inte om man ska skratta eller gråta över att jag inte visste vägen till Gällstad igår? Med tanke på att min morbor + familj bor där, och har gjort i hela mitt liv, så borde jag ju veta hur man tar sig dit?! Men tydligen hade min hjärna förträngt hur man tar sig från Tranemo till Gällstad, så vi körde runt-runt för att sedan ringa Jonny the rocker och fråga om vägen...

Vi hittade fram till slut och jag får lov att säga att Lager157 leverade bra. Med mig hem fick jag 2 linnen, 2 tröjor, 1 t-shirt, 2 sjalar och 2 par jeans. Bilder på detta finnes nedan.

Hemresan gick betydligt bättre; då körde vi inte vilse alls. Vi gjorde då dessutom ett stopp i Tranemo, där jag viskade hej till allra finaste mormor och morfar på kyrkogården. ♥Ingen deg på jäsning.


Såg att jag hade fått en kommentar av kära söstra mi, angående mitt förra inlägg. Tänk att jag nästan kände det på mig; att någon skulle skriva just vad hon skrev. Men svaret på frågan är: 
nej, jag är inte trött på grund av att jag är gravid. Möjligtvis skengravid i så fall, eller också sympatigravid, tillsammans med just storasyster som ska göra touch down när som helst?! 

Och med det dementerat ska jag, den icke-gravida alltså, nu försöka sova. Det känns inte som om att det ska vara några större bekymmer fakiskt. Gäsp och over and out.
Törnrosa sov i hundra år.


Det blev ingen tur till staden idag då Johan valde att jobba istället. Själv låg jag kvar under täcket och sov några timmar till efter att han åkt. Sedan var jag tvungen att ta en powernap efter lunch igen då tröttheten vägrar ge med sig. Jag är helt slut!?

I eftermiddag har jag busat med Linda G och hennes pojkar som kom och hälsade på. Vi fikade med glass, sedan gick vi till hamnen och tittade på båtarna och kastade sten i vattnet. Väl hemma igen lekte vi "kom-och-gömma" (även känt som kurragömma) i trädgården och konstaterade att det finns massor av bra gömställen här.

Nu är det kväll och det blir en lugn sådan. Jag har faktiskt lust att gå och lägga mig redan nu om jag ska vara ärlig, men får väl försöka hålla mig vaken ett tag till. Jag tänkte dock försöka komma i säng i någorlunda tid så jag orkar upp imorgon. Då ska jag ut på äventyr tillsammans med A-L & lillasyster Lina. Färden går till Gällstad och Lager157. Kanske att jag kan hitta mig ett par nya jeans där?


Sweet as candy.


Det ska bli intressant att se om jag kan somna ikväll, efter att ha druckit på tok för mycket kaffe under dagen. Bland annat blev det några koppar tillsammans med H nu ikväll; min sköna böna som jag tycker så mycket om att jag nästan spricker. Hon är verkligen en av dom bästa och finaste jag har i mitt liv. ♥

För en stund sedan blev det kolsvart här hemma. Herr sambo och en elektriker är ute i garaget och grejar och bröt strömmen en kort stund. Då passade jag på att kvällsfika med knäckebröd med banan på samt en kopp te, i skenet av någa tända ljus. Mysigt i all ära, men jag är visst ganska beroende av elektricitet så jag blev glad när strömmen kom tillbaka igen.

När även internetuppkopplingen började fungera igen klickade jag mig fram till salong Kammens hemsida och bokade mig en tid. Nästa vecka ska jag unna mig både klipp och färg, vilket jag ser fram emot då jag är dödens trött på mitt hår nu för tiden. Det kliade även lite i fingrarna när jag kikade in på BON A´PARTE's sida. Dom har så himla mycket fina kläder där, men jag beställde ingenting. Men kvällen är ju inte slut riktigt än. Vem vet; speedad på kaffe kanske jag klickar hem en massa fina dyrgripar till garderoben?!


Kvällsmys a'la utan ström.


Today, wednesday.


Frukost på café Mignong i Varberg, tillsammans med lillasyster Lina, imorse var mysigt. Fina, lilla Lina. Storasyster tycker så himla mycket om dig. ♥

Jag tog en sväng inom Lindex och Apoteket innan jag körde hem från staden igen. Resten sparar jag tills imorgon tänkte jag. För då ska nämligen herr sambo och jag ta en tur till the city. Och hör och häpna; det var han som frågade om vi inte kunde åka dit. Han vill nämligen ha ett par nya shorts till vår resa till Rhodos. Tänk, om en månad är vi där.

Nu ska jag ladda kaffebryggaren för alldeles strax får jag finbesök av H. Egentligen skulle jag åkt till henne, men hennes sambo kom visst hem med en rejäl förkylning, så därför ses vi här istället. Jag själv mår ganska hyffsat idag faktiskt, förutom huvudvärken som kom och knackade på strax efter lunch. Och så är jag trött. Nästa gång jag jobbar igen ska jag nog passa på att kolla mitt blodvärde för att se så att det inte är det som spökar. Men nu tänker jag alltså bota det hela genom kaffe och massor av skvaller tillsammans med H!


Balsam för själen.


Det blev ingen världspremiär i bastande ikväll, för givetvis gick det inte att starta bastun när vi äntligen bestämt oss för att använda den. Tack för den liksom.

Istället fick jag improvisera och förvandlade vårt hem till ett enklare spa för en liten stund. En lång och varm dusch med bodyscrub från Asia Spa satt fint till att börja med. Sedan klippte jag och målade mina naglar, la en ansiktsmask, packade in fötterna i plastpåsar efter att ha smörjt dom med diverse produkter från Mary Kay. Och så drack jag te som jag tjuvat från Stadshotellets frukostbuffé. Lite vardagslyx en helt vanlig tisdagskväll var inte alls dumt.

Nu ska jag kura ner mig i soffan vid brasan, framför tv'n en stund. Sedan blir det förflyttning till sängen där jag hoppas att min hals vill sammarbeta med mig och ge mig en god sömn inatt.


Snurra du min värld.


Två av två nätter är gjorda på IVA och nu är jag ledig tills på lördag. Jag försöker förtränga att jag egentligen inte mår särskilt bra genom att boka in olika saker att göra dagarna fram tills dess. Imorgon ska jag till exempel träffa lillasyster Lina och äta frukost i Varberg, sedan ska jag åka till Derome och hälsa på H under eftermiddagen/kvällen. Henne har jag inte träffat på flera år känns det som, så det ska bli riktigt mysigt att ses och prata av sig lite.

Så vad är det då som fattas mig? Förutom att jag är konstant trött dag som natt så har jag fått ont i halsen. Igår hade jag dessutom huvudvärken from hell, och hade seriöst lust att kapa av skallen ett tag. Kroppen känns tung; och det beror nog inte bara på allt onyttigt jag stoppat i mig under påsken. Jag försöker kurera mig så gott det går med te, varmt honungsvatten, halstabletter, nässpray. Det fungerar väl sådär bra dock, så nu ikväll tänkte jag slå på stort och svettas ut skiten. Om herr sambo får igång bastun vill säga. I så fall blir det mitt första bastande någonsin här på Hultavägen. Världspremiär så att säga.


Med en enkel tulipan.


Efter att ha ätit smörgåstårta torsdag, fredag, lördag OCH idag söndag skulle jag faktiskt inte bli särskilt förvånad om det snart sprutar tårta ur öronen på mig. Det var vad vi bjöd på när Johan fyllde 30 i torsdags; hemmagjord smörgåstårta. Och det blev en del över alltså. Så nu har vi ätit och ätit och ätit, men fortfarande finns det en del kvar. Det känns dock som att idag är sista dagen, sedan sjunger den nog på sista refrängen.

Gräddtårta fick vi också massor över, men den har vi lyckats bli av med. I fredags hade vi ett par kompisar här som hjälpte oss att äta lite. Sedan fick mamma en med sig till sitt jobb och så tog vi med oss en halv till Läjet igår. Där var vi på påsklunch, hemma hos far och hans fru.
Kvällen tillbringade vi sedan hemma hos Gabbe och Åsa där vi grillade. Sedan var planen att vi skulle åka i Jarmos raggarbil en sväng, men först hamnade vi hemma hos BL i Väröbacka. Han är tulpanodlare och erbjöd oss att smaka på dessa. Visste ni det, att man kan äta tulpaner?! Lite roligt att ha i en sallad till exempel. Oh well, sedan skulle vi åka vidare bestämde vi. Men det blev inte i Jarmos bil för 6 personer, utan istället åkte vi till Varberg en vända i BL's limousine allihopa. Fint ska det vara minsann!

Idag mår jag oförskämt bra, vilket också var planen igår. Jag ska nämligen jobba inatt och hade ingen lust att vakna upp och må dåligt. Dock har det väl blivit lite kasst med sömnen, men jag funderar på att lägga mig en stund lite senare i eftermiddag och vila. Men först får det bli en promenad i solskenet. Jag väntar bara på att herr sambo ska komma hem så han kan göra mig sällskap. Herr sambo som nu alltså är 30 år fyllda. Och vilken bra födelsedag han hade; med underbara gäster, fina presenter, god mat och dryck. ♥Big day coming up.


Imorgon är det verkligen ingen vanlig dag, för då är det världens finaste sambos födelsedag. Min Johan fyller 30 år! Och det ska vi fira med öppet hus för släkten. Därför ser vårt vardagsrum just nu ut som en mindre festlokal. Jag har gått och grejat mest hela dagen; städat och förberett det vi ska bjuda på att äta. Ganska mycket typiskt att ena röran jag ordnat inte ville räcka bara. Det upptäckte vi för ungefär en timma sedan, så herr sambo fick köra in till Hajen för att handla mer ingredienser. Oh well, det ska nog bli kalas ändå!


Jag älskar dig, underbara snart-30-åring!"Tack för att du har bokat din resa med Apollo."
Han kommer med solsken till mig.


Strax innan 08 imorse dök jag ner under täcket och somnade på 2 sekunder. På jobbet hände det verkligen ingenting natten som gick, och det är inte det bästa när man är galet trött. Redan vid 23-tiden började jag gäspa så då kan ni ju gissa hur lång natten blev.

Det tar på krafterna att flyttstäda med andra ord. För det gjorde vi igår i ett antal timmar. Resultatet blev vi i städpatrullen väldigt nöjda med, så nu hoppas vi att söstra mi och J får godkänt av besiktningsmannen, annars får han nog med oss att göra...

På kvällen igår var vi bjudna till det nya huset, och åååhh vilket fint hus! Söstra mi hade husesyn med mig och det var verkligen som hon sagt innan; att det var svårt att säga var det var finast liksom. Där kommer dom alldeles säkert trivas helt utmärkt. ♥

Nu är det kväll igen och min käre sambo kom nyligen hem. Med sig hade han solen och maten vi ska äta. Det blir grillad fläskfilé och potatisgratäng. Vilken lyxsöndag innan det är dags att åka och jobba igen!


Strömstad sommaren 2010


RSS 2.0